Osvrt Izbornika Zalara pred Balkan Cup u Sloveniji 2018

Osvrt Izbornika Zalara pred Balkan Cup u Sloveniji 2018
Dragi suigrači,
 
Možda jedina dobra stvar završetka ljeta je što to znači novu sezonu stolnoga. Nema boljeg stolnog, nego kad se igra s najboljima, a Balkan cup vam definitivno pruža tu mogućnost. Malo tko je puno trenirao preko ljeta, pa će nas ovo brzo vratiti u formu. 
 
Kako bi izazov bio potpun, najjači igrači regije vas čekaju na Garlandu uz austrijsku granicu. Kao što random stranica kineskog telefonskog imenika sadrži barem nekoliko vrhunskih ping pong majstora - slično je s Austrijom i Garlando vještinama. No nismo ni mi zalutali na Garlando natjecanje. Prije skoro 10 godina je naša scena krenula učiti snejk na tim stolovima koji su velikim trudom tadašnjih entuzijasta (tribute to Darjan, Vaso, Filip jer njih najrjeđe vidimo na turnirima. Ivor, Tihi, Matija i Antonio će bolje znati tko je sve i koliko uz njih pomogao). 
 
Od novih lica u koje Savez polaže nade, mislim da bi Mislav+Vrki mogli iznenaditi. Ako im krene kao u Ksiju prije fajrunta "21:55 zadnji set", melodija "Istro mila" u pozadini - nikom neće biti lako. Štef postaje prekaljeni internacionalac, kada bi mu se priključio Neven (on je zapravo interkontinentalac) osjetio sam kako mogu biti nezgodni. Dino+Zec su naravno institucije, ali njihove najave u dolazak više nitko ne uzima za ozbiljno dok ih ne vidi.
 
Naravno, posebnost i ovoga BC turnira je Nations' cup, natjecanje reprezentacija. Zbog skorašnjeg spektakla Lige prvaka u Beogradu, format će biti nešto izmijenjen. Forma naših igrača te brojnost sastava je neizvjesna, pa ćemo zbog toga nakon kvalifikacija bolje vidjeti tko je u kakvoj formi. Da li će odabir sastava biti "slatke muke" ili improvizacija teško je reći, ali ne sumnjam u dobar rezultat zbog neupitne borbenosti, kao i mnogo puta do sada.
 
 
Roberto priča nas je učinila manje kompetitivnima na ovom stolu, ali sjetimo se 5.mjesta na Garlando Svjetskom prvenstvu u Salzburgu. Dakle iskoristimo još ovaj tjedan za pokoji trening i vratimo se korjenima, jer nijedan gol tako lijepo metalno ne zazvoni kao Garlandu, pa ćemo zanemariti i pokoju klizavost ili nesretno zavlačenje loptice iza golmana.
 
Vaš izbornik,
Ivan