Osvrt Izbornika Zalara na Balkan Cup u Zagrebu 2017

Osvrt Izbornika Zalara na Balkan Cup u Zagrebu 2017

Dragi kolege suigrači,

 

Zadovoljstvo mi je podijeliti s Vama osvrt na reprezentativni nastup protiv Srbije na Balkan Cupu 2017 u Sesvetama.

Rezultat : Hrvatska - Srbija  2 : 0 (21:15; 21:19) !

Podsjećam da je format natjecanja 8 susreta (6 igrača; 4 singla, 4 para) po 5 loptica u setu. Igra se na 2 dobivena seta.

Naravno da možemo biti jako zadovoljni. Ovoga puta nije bilo penala, ali je bilo sve samo ne lagano. Prvi set je bio lakši zbog autoriteta boljih rezultata tijekom turnira i vjetra u leđa domaćeg terena. Ali 2. set nije mogao biti napetiji. No krenimo redom.

 

Prvi set:

Krećemo Neven i ja pobjedom 3:2 protiv para Begović Sekulić. Imali smo nadmoć cijelo vrijeme, djelomično zbog moje petice ali uglavnom zbog Nevenovih opasnih izlazaka. Ali trebalo mi je previše loptica za zabiti nadahnutom golmanu pa samo 1 razlike. Nakon toga Kiki i Antonio dobivaju 4:1 Miloša i Milana svojom standardno opasnom izvedbom. Toliko puta komentirani specifični stil, uz kvalitetu našeg para, nas dovode već u opipljivu prednost. Igor pobjeđuje Nebojšu (koji je inače na turniru pokazao jako svestranu i tehnički dotjeranu igru; ali me se posebno dojmio uočenim taktičkim detaljima, na kojima mu zahvaljujem što mi je kasnije otvorio oči tijekom analiza uz pivu) također 4:1. Nakon toga Dino uzima 3:2 protiv Lazara pa vodimo velikih 8 razlike nakon pola seta. Mislio sam da je priča gotova, ali Srbi pokazuju da su tvrd orah. Gubimo zatim sljedeća 3 susreta redom (na sreću samo) 2:3. Igor i ja smo nadigrani od Nebojše i Begovića, Kiki i Dino od Miloša i Lazara, te Neven od Sekulića. Iako vodimo 20:15 postaje jasno da se Srbi bude i da se sprema drama u nastavku. Unatoč velikoj prednosti dolazimo tako ipak do zadnjeg meča u setu. Pouzdani Antonio odmah zabija gol Milanu i set je naš!

Drugi set:

Odmah počinje očajno za nas. Neven i ja gubimo 1:4 od Begovića i Sekulića. Talentirani Sekulić me potpuno zatvara i još k tome zabija bank. Sekulić s neugodnim snejkom nas puni i eto zaostatka -3. Antonio i Kiki ponovno pobjeđuju borbenog Miloša i Milana, ali samo 3:2. Igor ponovno odigrava odličan singl, ali protiv Nebojše nije mogao više od 3:2. Dino nailazi na raspoloženog Lazara i ovoga puta gubi 2:3. Dakle nakon pola seta smo na -2! Igor i ja dajemo sve od sebe, ali iako smo poveli 1:0 jasno je da sam naprijed nemoćan pa odlazim iza. Napokon se malo iskupljujem za lošu igru pa s nekoliko vezanih obrana i lijepim pinom iz obrane pobjeđujemo 4:1 (ostalo je zabio odlični Igor) i vraćamo vodstvo u setu. No Kiki i Dino gube protiv Miloša i Lazara 2:3 i rezultat je 15:15 dva meča prije kraja. Trenutak kao stvoren za jokera s klupe  - prekaljeni Đani ulazi u singl dvoboj protiv Sekulića. Sjajan dvoboj gdje Đani pokazuje svoje vrline pobjedom 3:2. Evo zadnjeg meča za Antonia koji nas je toliko puta izvukao. Protiv Milana, kojeg do sada nisam upoznao, prima 2 banka ali ne odustaje. Borbeno dolazi do 2:2, tj. 20:19 ukupno i igra se zadnja lopta. Što bi se dogodilo da je završilo 20:20 po pravilima ne znam (krajnji je čas da se to definira, predlažem da zadnji susret bude još jedna „zlatna lopta“ za pobjednika seta). U brzoj igri lopta je išla na sve strane. Kako to obično biva u takvim situacijama, lopta sjeda na Antonijev backpin-slajs (ovoga puta iz obrane) i ulazi uz samu stativu!

 

Bravo dečki, čestitam svima!

Vaš izbornik,

Ivan