Osvrt Izbornika Zalara nakon Balkan Cupa u Srbiji 2017

Osvrt Izbornika Zalara nakon Balkan Cupa u Srbiji 2017
Dragi suigrači,
 
Dojmovi iz Pančeva su mi se malo slegnuli, ali zadovoljstvo dobrim nastupom je ostalo. Novi plavi dresovi su se pokazali više nego uspješni, a moguće da nas je trgnula i tablica učinkovitosti igranja za repku. Kada se prati doslovno svaka lopta kao u NBA statistici, koncentracija je na najvišoj razini. No krenimo redom.
 
U Pančevo nas je stiglo manje nego očekivano - samo devetorica. Ali kada se zna da su nam na klupi bili osvajači snažnog utješnog turnira, višestruki studentski prvaci Mislav i Vrki; te višestruki veteranski prvak Siniša koji je prerastao konkurenciju pa bi trebalo na Balkan Cup pozvati Bentivoglia ili barem Athu seniora da mu ne postane dosadno - onda je jasno da smo svejedno bili u respektabilnoj postavi. No ne igraju imena na papiru nego za šipkama, a ovoga puta se pogodilo da baš nitko nije zakazao, a mnogi su igrali na gornjim granicama trenutnih mogućnosti. To veseli, jer odlika najvećih je tempirati formu baš kada treba. Sigurno nešto ima i u taktici, pa bi ovakve parove trebalo imati u vidu i za budućnost.
1. set:
Armuš i Kiki kreću porazom 2:3 od Dragomirova i Georgijeva. To je loš rezultat samo za nekog tko je ovdje zalutao pa ne zna tko je Georgijev. Dakle vrlo prihvatljiv rezultat u izjednačenoj kvalitetnoj borbi. Nastavljamo u paru debitant Luka Brajković i ja. Ne znam je li ikad itko u ikojemu sportu imao reprezentativni debi da su mu prva dva dodira bili golovi. Brajko je to napravio, i to iz obrane pinom. Dva gola sam dodao i ja pa pobjeđujemo 4:1 prekaljeni par Božikova i Filipova. U singlu Antonio tradicionalno pokazuje odličnu igru gdje pobjeđuje opasnog Najdenova 4:1, čiji pin je savijao šipke, micao stol i trgao limove u golu. Na sreću ovoga puta samo jednom ovo posljednje. Nakon toga Đani gubi 1:4 od Gruycheva u otvorenoj igri sličnih tipova igrača pa se Bugari vraćaju na minus dva, tj. 11:9 nakon pola seta. Sada Antonio i Kiki nakon velike borbe pobjeđuju Najdenova i Dragomirova 3:2. Imamo lijepih 3 razlike, ali kad se zna da još Georgijeva čeka singl, to i nije nešto za opustiti se. Zato Đani i ja u paru protiv Božikova i Gruycheva gdje smo objektivno favoriti želimo napraviti razliku. To činimo savršenom pobjedom 5:0 i prelamamo set u našu korist. Tako Armuš izlazi protiv Georgijeva sa prednošću 19:11. Vjerojatno ne postoji igrač na svijetu koji bi u tim okolnostima na ovome stolu mogao nam zakomplicirati stvari protiv Igora, pa to nije ni sjajni Stasi. Igor preciznom igrom gol za golom čak je i poveo 2:1 te time suvereno priveo set kraju sa ugodnih 21:12. Brajko čak nije trebao niti igrati svoj završni singl za vatreno krštenje.
2. set:
Bugari uvode Hristova (odličan igrač koji je ipak bolji na Garlandu) i Pilarskog (iskusni majstor kojemu je Leonhart draži) umjesto Dragomirova i Božikova, jer sa tako jakom klupom morali su nešto promijeniti nakon prvog seta. Mi naravno nismo ništa, nego oduševljeno pritisnuli copypaste. U preslikanom meču iz prvog seta Armuš i Kiki opet gube s prihvatljivih 2:3 protiv Georgijeva i ovoga puta Hristova. Brajko i ja sada igramo protiv Pilarskog i Filipova, ali rezultat i naša igra su ponovno identični, 4:1. Sada Brajko nije zabijao, ali je pokazao ostale odlike dobrog golmana. Kada uzmemo u obzir da je na open turniru igrao napad, naša nova uzdanica je kompletan igrač. Antonio u revanšu protiv Najdenova nakon preokreta pobjeđuje 3:2. Tu smo se dobro izvukli, ali kada to netko tako puno puta napravi kao Antonio, to više nije sreća. Sada je na red došao revanš Đanija i Gruycheva. Nadali smo se uzvratu Đanija koji se brzo prilagođava takvim tipovima igrača koji idu na iznenađenje. Osveta je bila potpuna jer pobjeđuje Đani 4:1. To nas dovodi u sjajnu poziciju vodstva 13:7 nakon pola seta. Velikih +6 bi trebala biti stvar rutine očuvati, ali protiv sedme ekipe svijeta nitko se ne može opustiti, a ponajmanje mi koji smo još nepoznati na međunarodnoj sceni. A još se i dobro sjećamo što smo sve propustili protiv Slovenaca. No Antonio i Kiki i dalje ne posustaju, dapače. Pobjeđuju 3:2 Najdenova i Hristova u kvalitetnom meču raspoloženih pucača. Đani i ja također pobjeđujemo 3:2 Pilarskog i Gruycheva. Tim rezultatom 2 meča prije kraja se ponavlja rezultat prethodnog seta od 19:11. U tako pravilnom raspletu događaja nikog više nije iznenadilo vodstvo Armuša od 2:1 protiv Georgijeva čime smo došli do vrijedne pobjede!
 
Konačni rezultat CRO - BUL: 21:12, 21:12 !
Još jednom svima velike čestitke na odličnoj igri i pokazanoj profesionalnosti, a Bugarima treba odati priznanje na korektnoj sportskoj borbi koju su pokazali svaki put do sada i trudu na dolasku. Bilo bi im lijepo jednom uzvratiti uslugu i pomoći njihov turnir kao što su oni naš Balkan cup. Iako njima pomoć manje treba jer su stolni po svemu digli na višu razinu, to bi bila dobra gesta. Na kraju to bi i nama koristilo, jer od njih još imamo puno za učiti.
 
Vaš izbornik,
Ivan