Proglašenje Državnih Prvaka Sezone 2016/2017

Proglašenje Državnih Prvaka Sezone 2016/2017

Finale Državne Lige stiglo nam je kao vrhunac impresivne sezone. Već je Liga s tri međunarodna turnira (Balkan Cupa) ostavila dojam jake konkurencije i teških mečeva, a u finalu samo su najjači Pro igrači u Državi imali pravo nastupa.

 

Pojedinačnom disciplinom počeli smo naše finale u Splitskom klubu: nositelji skupina tj. osvajači medalji državne lige (Armuš/Novački/Kosovec) pokazali su zavidnu razinu forme već u skupinama dok na ostalim pozicijama koje su vodile u nastavak natjecanja nije bilo prevelikih iznenađenja. Prolaz su još izborili Kujundžić, Zalar, Lang, Brajković i Jovanov.

Pravi test-četvrtfinale uspješno su položila sva 3 nositelja a pridružio im se Zalar. Možda neočekivano neupućenima Kosovec je na jednoj strani izborio finale preko Zalara dok je s druge strane u velikom preokretu i Novački izborio finale protiv Armuša. U borbi za 3.mjesto deblji kraj je izvukao Zalar, dok se Armuš okitio broncom. Finale je bio meč za uživanje. S jedne strane Kosovec je ubojitim pullom uništavao Novačkog no to ipak nije bilo dovoljno. Raznolikost pucanja te jaka defanziva ipak su se pokazali jačim oružjem i Novački je obranio titulu Državnog prvaka u pojedinačnoj disciplini.

 

Rezultati:

  1. Antonio Novački
  2. Neven Kosovec
  3. Igor Armuš

 

Parovi ili Kraljevska disciplina, kako je volimo zvati, zaista su ostavili odličan dojam. Prvih nekoliko mečeva u skupinama iznenadilo je sve taktičare i kladioničare – nositelji su gubili i favoriti padali kao kruške a skupine pokazivale zavidnu razinu kaosa. Iako se činilo zamršeno a čak i favoriti za naslov su se borili za opstanak situacija se smirila i uz pokoje iznenađenje  ali i razočaranje dočekali smo eliminaciju. Nositelji Zalar/Armuš i Novački/Lang izborili su direktna polufinala i time najavili borbu do samog kraja.

Prstec/Nemec odličnom su igrom u kvalifikacijama izborili četvrtfinale protiv Marinkovića/Vještice no na kraju su ipak morali stisnuti ruku iskusnijim pro igračima. Unatoč tome ostavili su izvanredan dojam. S druge strane i puno muke-posebice u kvalifikacijama Kosovec/Zenzerović izborili su polufinale preko Jovanova/Brajkovića.

Zalar/Armuš vs. Marinković/Vještica pokazalo se kao odlično polufinale napeto do samog kraja a potonji su prije poraza izvukli jako puno energije iz trenutnih državnih prvaka. Na drugoj strani zvijezde su se poklopile i sakrile put do loptice Zenzeroviću/Kosovcu pa je par Lang/Novački lakše nego očekivano prošao u finale.Jedan par je izgleda više pouka izvukao iz napetog međusobnog meča u kvalifikacijama.

Utakmica za treće mjesto pokazala je vrijednost čvrste igre a kamena defanziva donijela je Marinkoviću/Vještici broncu!

I na kraju finale – ipak očekivani sudionici. Još se vode diskusije jesu li golmani Lang i Armuš toliko dobro odigrali kao što se činilo ;) no u svakom slučaju golove nije bilo lako zabiti nikome.

Zalar je okidao na sve strane no željena efikasnost je izostajala, dok s druge strane Novački se pojavio na momente a u drugima ga nismo mogli pronaći ni u kvartu. Taktičkim zamjenama i izletima u napad Armuš je vraćao nadu no Lang je iz bunkera uštimao snajper i bušio kad je stigao.

Semafor je pokazivao 2:2 u setovima a kako to biva i 7:7 prije nego je jedna loptica „fabijevski zaslajsana“ pronašla put između vratnica i proglasila Langa i Novačkog Državnim prvacima!

 

Rezultati:

  1. Christian Lang i Antonio Novački
  2. Igor Armuš i Ivan Zalar
  3. Luka Vještica i Ivor Marinković

 

(finale i polufinale imamo na videu, potrudit ćemo se da što prije stigne do vas)

 

 

 

I to je to, čestitke svima – prvacima, doprvacima ali i svim finalistima koju su pokazali da su vrh stolnog nogometa u državi!

Ps: na finalu smo proglasili i još jednu titulu: onu za igrača godine - no to je poseban članak :)