Reprezentacija na 3. SAVA Kup-u

Reprezentacija na 3. SAVA Kup-u

Uz dosta razmišljanja, truda i vremena, napokon sam složio reprezentaciju. Ipak, najveci dio posla tek je pred nama. Imamo težak zadatak, a to je ponoviti uspjeh iz Slovenije. Reprezentacija Slovenije će sigurno biti jaka kao i uvijek, a reprezentacija Srbije, na svome domaćem terenu, vjerojatno bolja nego ikada. Ipak, kada pogledam popis naših igrača, znam da se nemamo čega bojati.

O Đaniju i Antoniju, najtrofejnijim fabi igračima u Hrvatskoj, ne treba previše govoriti. Za njih govore medalje i pehari,te visestruke titule prvaka na fabi-ju, u raznim disciplinama.

Mario je mislim jedan od najzanimljivijih igrača. Tesko je reci jeli bolji u napadu, ili obrani. Njegov nevidljivo brz "3-2" ,u kombinaciji sa "bakom", ostavljaju golmane bespomoćnima.

Marko i Sebo, dva odlična igrača, koja su osvojila toliko turnira u Sloveniji da je to teško i nabrojati. Kao prošlogodišnji osvajači slovenske Kalčeto lige, definitivno su specijalizirani za pobjeđivanje Slovenaca.

Ivan Rusan (Ifca) je najbolji tehnički igrac na ovim prostorima. Sa sirokom lepezom udaraca u napadu, odlicnom peticom, te po potrebi dobrom i opasnom obranom, očit je izbor za reprezentaciju.

Luka Vjestica, prošlogodisnji osvajač hrvatske fabi lige, ove sezone nije htio stati samo na tome, pa je poceo osvajati i turnire po Sloveniji. Definitivno jedan od naših najboljih napadača.

I na samom kraju Ante i ja, popularniji kao SH. Kao osvajači "Žuja kupa", najvrijednijeg turnira na ovim prostorima i najdugovječniji par u Hrvatskoj, spremni smo dati sve od sebe da donesemo pobjedu repki.

Nikako nisam zaboravio nasa pojačanja,a to su Matija, Neven i Domagoj. Matija odličan napadač sa iskustvom, ubojitim "3-2" i peticom koju je gotovo nemoguće proći, spreman je pomoći reprezentaciji. Domagoj je odličan golman, koji često zabija golove ubojitim udarcima iz obrane. Neven, igrač koji je u zadnje vrijeme najviše napredovao, počeo je osvajati turnire po Sloveniji, te mi je drago da mogu računati na njega.

Kada pogledate kakvu reprezentaciju imamo, jasno je da se nemamo čega bojati. Idemo na SAVA KUP opravdati reputaciju iza nas i potvrditi da imamo najbolju fabi reprezentaciju.

 

Krešimir Nemec, 

Izbornik FABI Reprezentacije