Rezultati 1.Turnira FABI Pinero Lige 17/18

Rezultati 1.Turnira FABI Pinero Lige 17/18

Tridesetak igrača okupilo se na 1. Turniru Fabi Pinero Lige u Bowling Clubu. Uvjeti za turnir bili su idealni i na terenu: omiljeni fabi stolovi opremljeni su profi osvjetljenjem - ali i izvan terena: ugodna atmosfera Bowling cluba i prekrasan dan za čekanje mečeva na terasi.

Odigrali smo pojedinačni dio i parove kroz grupne faze i nakon toga jednostruku eliminaciju:

Pojedinačno:

Nositelje skupina odredili smo prema završnim rezultatima prošle sezone no nisu svi nositelji bili dovoljno vješti i u formi da to potvrde i prolazom u eliminacijski dio. Očekivanoj ekipi Glavinić, Novački, Rusan I, Vještica i Jovanov pridružili su se još i Kujundžić, Maračić i Radić.

Novački je bio bolji od Kujundžića za polufinale protiv Vještice koji je u četvrtfinalu bio bolji od Maračića. Na drugoj strani Rusan I. je izborio prolaz protiv Radića za polufinale protiv Glavinića koji je u četvrtfinalu prošao Jovanova.

U prvom polufinalu u atomskoj igri Vještica je bio bolji od Novačkog te izboprio finale. S druge strane Rusan I. je morao stisnuti ruku Glaviniću.

Bronca je na kraju pripala Rusanu, a u finalu je iskustvo Glavinića presudilo Vještici te je naš prvak u pojedinačnoj disciplini ostao neporažen.

Snimka finala Vještica - Glavinić:

 

Rezultati pojedinačno:

1. Đani Glavinić

2. Luka Vještica

3. Ivan Rusan

4. Antonio Novački

5.-8. Mislav Maračić, Siniša Jovanov, Miro Radić, Tin Kujundžić

 

U parovima pridružilo nam se još igrača a nositelje smo isto tako definirali prema ljestvici od prošle sezone. Ovdje je u grupnoj fazi bilo manje iznenađenja, favorizirane ekipe su prošle skupine a u eliminaciji je situacija bila sljedeća:

Rusan I i Vještica bili su bolji od studentskih prava Maračić Vrkić; Glavinić Brajković bolji od Radića i Jovanova; Marinković i novački bolji od Cvetka i Rusana M a zadnje četvrtfinale je bio najzanimljiviji meč u kolu pa smo ga i snimili:

Četvrtfinale: Zalar Pažulinec - Nemec Prstec

 

U prvom polufinalu Rusan I i vještica izborili su finale preko Glavinića i Brajkovića, a na drugoj strani snimili smo pobjedu SH nad Novačkijem i Marinkovićem.

Polufinale: Novački Marinković - Nemec Prstec

 

Igra naših pravaka Marinkovića i Novačkog nije bila dovoljna da osvoje broncu koja je pripala paru Brajković Glavinić a u finalu koje smo također snimiri tj. uživo emitirali SH je konačno došao do zlata nakon dugog posta na domaćim turnirima.

Finale: Nemec Prstec - Vještica Rusan: 

 

Rezultati parovi:

1. Krešimir Nemec i Ante Prstec

2. Luka Vještica i Ivan Rusan

3. Luka Brajković i Đani Glavinić

4. Antonio Novački i Ivor Marinković

5.-8. 

Vjeko Cvetko i Marijan Rusan, Matija Pažulinec i Ivan Zalar, Mislav Maračić i Marko Vrkić, Miro Radić i Siniša Jovanov

..

Kao što smo i najavili, konkurencija u novoj sezoni se opasno pojačala i ovaj prvi turnir samo je pokazatelj koliko će ova sezona pred nama biti nepredvidljiva!

 

Dobili smo još jednu analizu pa je ovdje prenosimo u cijelosti:

"Ljeto je iza nas. A to znaci uz početak europskih nogometnih liga i početak intenzivnijeg igranja stolnog. 7.10. 2017. plavo-crveni cirkus krenuo je sa prve stanice na novoj lokaciji u Bowling centru u Zagrebu.

Nebo je plavo, sunce je žuto a Novački i Marinković uzimaju fabi turnire. Tako bi se mogla opisati prosla fabi Pinero liga. Da ce se ove sezone nesto promijeniti dala je naslutiti DYP liga koja je ove sezone imala premijeru na fabiju. Rezultat za Novackog debelo ispod ocekivanja i tek 9. mjesto od 11. Ocekivala se osveta i eksplozija na prvom fabi turniru ali fabijevski space shuttle se pokvario. Nema onog "warp" pogona te su na cilj stigli tek 4. Za njih, ali i za nas, iznenađenje.

Da li je iznenađenje 3.mj. Đanija i Luke Brajkovica, dalo bi se diskutirati... Đani se potvrdio kao klasa u obrani, a sad pokazuje da ima sto reci i u napadu. Malo tko ima rjesenje za njegovu tik-tak igru. Brajkovic postaje klasa i to pokazuje svakim turnirom sve vise.

Iznenađenja međutim nisu prva 2 mjesta. Luka Vjestica i Ivan Rusan te popularni SH. Marijan Rusan unatoč izvrsnom rezultatu na posljednjem turniru sa svojim nasljednikom (krvnim i zakonskim, Ifchom op.a.) gospodski se maknuo u stranu i mjesto prepustio bivsem prvaku Luki Vjestici sto je Ifchu i Luku gurnulo u sami uži krug favorita, međutim to je trebalo pokazati i na terenu. A na terenu je sve islo kako je i trebalo..lakocom su preskakali protivnike u skupini, spotaknuvsi se tek na paru Pazulinec/Zalar, te na kraju zavrsili 1.u skupini i opravdavsi ulogu favorita, prosli skroz do finala.

Sto pak reci za SH. Za one koji ne znaju Prstec/Nemec. U zadnje vrijeme igraju kao dizel lokomotiva...nekako tesko kroz skupinu ali kad se zalete tesko ih se zaustavlja. U cetvtfinalu kao 3.iz skupine pobjeđuju par Zalar/Pažulinec. Trenutak kad u stolnom nogometu krene i napadaca i obrambenog je trenutak kad protivnici ili ostanu na nuli i eventualno zabiju 1 gol. Tako je bilo u 1.setu. Kreso je imao sigurno preko 70% šuta. U drugom setu Zalar zaustavlja Nemeca ali tad se javlja Prstec iz obrane i vodi SH u polufinale.Autor teksta nije gledao uzivo mečeve, vec preko snimaka ali tamo se vidi da je SH usklađeno otisao do kraja. Ante zaustavlja Antonija u zabija vazne golove iz obrane. Prstec drzi šut, ne tako visokim postotkom ali opet višim od protivnika. Zasluženo.

Turnir je pokazao da ce ovo biti rezultatski zanimljiva sezona. Formirali su se neki novi parovi, neki su zeljni dokazivanja, neki su željni osvete ali bitno je u svemu tome da su svi željni stolnog nogometa.