Rezultati Balkan Cup Croatia - Zabok ITSF Pro Tour

Rezultati Balkan Cup Croatia - Zabok ITSF Pro Tour

S ponosom predstavljen a još ponosnije zaključen 1. ITSF turnir u Hrvatskoj. Na turniru je sudjelovalo sedamdesetak igrača u deset disciplina, redom iz Slovenije, Srbije, Austrije, BiH, Rumunjske, Bugarske i naravno ekipa iz Hrvatske koja je branila boje domaćeg Saveza.

Turnir od čak tri dana napravili smo uz pomoć g. Roberta Sedlara koji je prepoznao naš trud i želju te nam tako u prostorima kuglane ZIVT omogućio da organiziramo ovaj prekrasan međunarodni turnir!

Kako je Balkan Cup od početka zamišljen kao suradnja Slovenske zveze, Srpske federacije i našeg Saveza - tako je njihova pomoć bila neizostavna i u organizaciji i samom sudjelovanju.

ITSF turnir u našoj organizaciji bio je razlog početnog momenta osnivanja Saveza te učlanjenja u Međunarodnu federaciju i zato bi se posebno htio zahvaliti ljudima koji su to omogućili, ali nažalost zbog različitih okolnosti nisu mogli biti s nama: Darjan Bošnjak, Filip Šimunović i Mišel Kovačić.

Također treba spomenuti ljude koji su nam pomogli da ovo napravimo kako treba: Miloš Đorđević, Rok Slokar i Antonio Novački - trojica predsjednika čija se vizija Balkan Cupa prevodi u stvarnost,

Tadej Breznik, Petra Hvala, Nebojša Kovačević i Tijana Đorđević - organizatorska pomoć iz Slovenije i Srbije te naše domaće snage: Stjepan Mijić, Neven Kosovec, Luka Vještica, Božena Marjanović, Dino Vičević, Igor Armuš, Denis Tuđarski te direktor turnira - Christian Lang. Hvala svima!

 

 

 

 

da ne dužimo evo i rezultata:::

Potpuni rezultati ovdje

 

BALKAN NATIONS:

1. Slovenija

2. Hrvatska

3. Srbija

U troboju reprezentacija ekipa Slovenije je obranila naslov s prvog turnira Balkan cupa u Ajdovščini (SLO), a iskustvo domaće ekipe dalo nam je prednost i drugo mjesto ispred Srbije.  

 

OPEN DOUBLE (Parovi)

1. Kevin Hundstorfer (AUT)  / Mark Reiseldorfer (AUT)

2. Dino Vičević (CRO)  / Simon Zorman (SLO)

3. David Potrbin (SLO)  / Tadej Breznik  (SLO)

Trenutni Svjetski no.1 K. Hundstorfer očekivano je osvojio disciplinu parova, dok su snažna imena regionalnog stolnog nogometa osvajala drugi i treće mjesto.

 

OPEN SINGLE (Pojedinačno)

1. Dino Vičević  (CRO)

2. Kevin Hundstorfer (AUT)

3. Rok Slokar (SLO)

Izniman uspjeh ostvario je trenutni Hrvatski Državni prvak Dino Vičević pobjedivši u finalu Svjetskog prvaka! Odlična promocija za našu malu državu, a istovremeno i veliki motiv svim igračima da se trening isplati. Svaka čast Dino! Također spomenimo da je u borbi za treće mjesto R. Slokar pobjedio favorita S. Zormana.

 

PICK YOUR PARTNER (biraj svog partnera)

1. Kevin Hundstorfer (AUT)/ Blagovesta Gerova (BUG)

2. David Potrbin (SLO)/ Vladimir Gremplinović (SRB)

3. Simon Zorman (SLO)/Nevena Bubalo (SRB)

K. Hundstorfer pokazao je svu raskoš tehnike i u ovoj zabavnoj disciplini u kombinaciji s Bugarskom Reprezentativkom Gerovom. Slovensko-Srpske kombinacije najviše su pritiskale i ostvarile zavidne rezultate. Disciplina je bila vrhunski prihvaćena od strane igrača, pogotovo jer promiče mješanje ekipa, igrača iz različitih klubova/država a time i djeljenje znanja od strane iskusnijih igrača prema novacima.

 

MIXED DOUBLES (Mješani parovi)

1. Zorman Simon  (SLO)/ Sabolič Marijana (SLO)

2. Georgiel Stanislav (BUG) / Sarbulescu Ecaterina (RUM)

3. Hundstrofer Kevin (AUT) / Hvala Petra (SLO)

Najiskusniji i jedan od najboljih igrača na Balkanu - S. Zorman u ekipi sa također, jednom od najboljih igračica regije - Marijanom Sabolič, osvojio je mješane parove. Za petama ih je sredio Rumunjsko-Bugarski par i Austrijsko-Slovenski par.

 

 

SPEEDBALL

1. David Potrbin (SLO) / Tadej Breznik (SLO)

2. Antonio Novački (CRO)  / Rok Slokar (SLO)

3. Matevž Jeras  (SLO) / Simon Zorman (SLO)

Iskusni Slovenski reprezentativni par Potrbin-Breznik u dinamičnoj je igri Speedball-a odnio pobjedu pred Hrvatsko Slovenskim parom. Speedball je disciplina najsličnija tradicionalnoj igri koja se igra na ovim prostorima-igri na Fabi stolu. To je dio razloga zašto u navedenoj disciplini "fabi" igrači imaju svojevrsnu prednost.

 

SENIOR SINGLE (Senior pojedinačno)

1. Siniša Jovanov (CRO)

2. Vladimir Gremplinović (SRB)

3. Miro Radić (CRO)

"Dokle god imam motor i igram stolni-osjećam se živim", riječi su pobjednika seniora Siniše Jovanova. Ovo je također i prvi put od osnivanja Saveza da se odigrala neka seniorska disciplina. sigurni smo- ne i posljednja.

 

WOMAN DOUBLE (Žene parovi)

1. Gerova Blagovesta  (BUG)/ Sarbulescu Ecaterina (RUM)

2. Rožac Jana  (SLO)/ Sabolič Marijana (SLO)

3. Briški Ana (SRB) / Bubalo Nevena (SRB)

 

WOMAN SINGLE (Žene pojedinačno)

1. Gerova Blagovesta (BUG)

2. Rožac Jana (SLO)

3. Sarbulescu Ecaterina (RUM)

U ženskim parovima i ženskoj pojedinačnoj disciplini iskusne su igračice iz inozemstva uzele postolja pred domaćim igračicama. Ženska igra ima tendenciju biti sporija i manje agresivna te iz tog razloga na treninzima se posebna pozornost posvećuje preciznosti, taktici i prenošenju vrijednog iskustva na nove igračice.

 

MONSTER DYP (Izvuci svog partnera)

1. Mladen Pejić (BiH)

2. Tomaž Čoha (SLO)

3. Rok Šoštarič (SLO)

Mjenjajući partnere kroz svako kolo M. Pejić pokazao je zavidno umjeće prilagodbe i zasluženo osvojio prvo mjesto ispred Slovenskih igrača.

 

HYBRID MULTIDISCIPLINE

1. Christian Lang (CRO)

2. Antonio Novački (CRO)

3. Tomaž Čoha (SLO)

kombinirajući više disciplina unutar jednog sistema: "2ball, goalie wars i forward shootout" C. Lang istaknuo je svoju raznovrsnost u igri, a posebice u disciplini "goalie wars" koju je odabrao kao matičnu.

 

Zahvaljujemo našim sponzorima na velikoj pomoći, nagradama i promociji ovog sporta!

 

MIVA Galerija Vina

ZIVT Kuglana, Zabok

GREEN GOLD Bowling

PINERO Aparati

VIVATIP Pehari

ZAVRTNICA SQUASH Tower

ROBERTO SPORT

Restoran "Kod Golubeka", Zabok

Hostel "ZAGY" Oroslavlje

 

 

I na kraju prenosimo riječi poziva Tijane Đorđević, predsjednice stolnonogometnog kluba "Two towers" iz Pančeva: "Vidimo se na jesen!" kako bi najavili i treći dio Balkan Cupa - Turnir ITSF ProTour u Pančevu u 10.mj.