Rezultati 5.Turnira Drzavne Lige 16/17, Klub Šibencana

Rezultati 5.Turnira Drzavne Lige 16/17, Klub Šibencana

Turnirom u Klubu Šibenčana zaokružena je serija državnih turnira, a pred nama ostaje samo još veliko finale. Lov na medalje je na ovom turniru bio otvoren zbog izostanka nekih odličnih igrača što je turniru dalo posebnu draž i maksimalno pojačalo borbu.

U pojedinačnom djelu turnira kroz dvije su skupine najviše koncentracije pokazali Kosovec i Jovanov praćeni odličnim izvedbama Vrkića i Brajkovića - no oba drugorangirana igrača pala su u mečevima protiv trećerangiranih igrača iz nasuprotne skupine: Langa i Zenzerovića. U prvom polufinalu Kosovec je pokazao malo više snalažljivosti i koncentracije od Langa. Na suprotnoj strani Zenzerović je srušio Jovanova. Oba meča igrala su se na kombinacijama stolova(I Roberto i tornado) a situacija se pojavila i u završnici.

Iako šokiran u polufinalu, za broncu je Lang sredio igru i uzeo za njega minimalno očekivanu medalju. U finalu pak smo uživali u žestokoj partiji među partnerima u kojoj je Zenzerović morao stisnuti ruku partneru Nevenu Kosovcu u osvajanju svoje prve državne medalje. Ta zlatna medalja dolazi nakon zaista jedne konstantne razine koju Kosovec drži već duže vrijeme i mislimo da na pravi način diže samopouzdanje te u savršenoj formi ulazi pred finale. 

 

Ništa manje zanimljiv razvoj imali smo i u parovima: U prvom polufinalu je par Radić-Lang morao nakon duge i žestoke bitke priznati poraz Zenzeroviću i Kosovcu koji su igrali punom parom nabrijani vrhunskim rezultatima u pojedinačnom dijelu. Na drugoj strani polufinale je izborio novoprobijajući par Vrkić-Maračić no popustili su pod pritiskom iskustva od Marinkovića i Vještice.

Bronca je pripala Langu i Radiću dok je u borbi za finale par Marinković-Vještica poslagivao redove bolje što je borba duže trajala i na taj se način okitio zlatom. Vjerujemo da će ovakav rasplet dati dodatnog motiva osvajačima da ostanu u takvoj kombinaciji za finale, naime Vještica u zadnje vrijeme pokazuje želju za proboj u sam vrh i Državne lige te nakon prošlogodišnje bronce u finalu cilja i stepenicu više..

  

Najbolji na turniru ovaj put su prema rezultatima bili Neven Kosovec, Luka Vještica i Ivor Marinković..iako treba spomenuti i Zenzerovića i Langa: duple medalje nisu baš svakodnevne!

 

REZULTATI:

POJEDINAČNO:

 

PAROVI: