Rezultati 5. Državnog Turnira - Šibenski, 2015/2016

Rezultati 5. Državnog Turnira - Šibenski, 2015/2016
Gotovo je, zadnji turnir ove sezone je priveden kraju. Sta se ostvarilo, koje se mjesto zauzelo na ljestvici -  sve je zacementirano i poznato za finale. A kako je došlo do toga...
 
U subotu 28.02.2016, po drugi puta u prostorijama Šibenskog kluba studenata, odigran je turnir Državne lige u stolnom nogometu i naravno ni ovaj puta nije nedostajalo iznenađenja.
 
Kako smo navikli, ponovo novo ime na vrhu i ponovo pokazatelj da će finale sezone koje nas čeka biti napetije nego ikada. 
Igor Armuš, izbornik pro-reprezentacije nije samo pokazao da je dobar igrač, nego i veliki borac. Vrhunskom igrom je uspio nadmudriti svog partntera Ivana Zalara i u napetoj završnici osvojiti OPEN SINGLE - svoje prvo zlato u toj disicplini. BRAVO Igore. Čestitke i Ivanu Zalaru na osvojenom srebru. Dok se odigravalo finale, za 3. mjesto, ponovo iznenađenje. mozda vise ne tako veliko. Alen Šimunović pokazao je konstantu koju vuče ovu sezonu i jako dobru formu i na taj nacin je svladao Antonia Novačkog u brončanoj utrci te se popeo na postolje.
Cestitke prvoj trojci!
 
Kad smo već na pragu senzacije. Parovi su ponudili ponešto od toga.
Naravno, branitelji nisu dopustili da im izmakne i taj naslov no zato je put do finala bio dostojan svake dobre priče. Nakon kvalifikacija, u polufinalu su se sreli Ivan Zalar i Igor Armuš ( da da, poznati su vam dečki sa početka priče, svakako jedni od favorita) sa mladim Igorom Zenzerovićem i njegovim iskusnim partnerom Đanijem Glavinićom. Dok se očekivalo da će dvojac Zalar - Armuš lako u finale, Igor i Đani su rekli NE. Iako je u startu malo zastajkivao, Igor je kao pravi dizelaš trebao malo vise vremena da uhvati ritam. Vrhunskim obranama Glavinića dobili su na vremenu i kad je mašina proradila bilo je jasno da im se smješi finale.
 
A finale, priča za sebe. Neiskustvo, umor i dug turnir su uzeli danak. Nakon čak 2:0 zaostatka u setovima Novački i Lang odlučili su se sabrati i vratiti u velikom stilu. Taktički odigrano finale, naime čak 5/6 time-outova u zadnja 3 seta iskorišteno je za promjenu pozicija. Novački je skupljao posjed, Lang realizirao.
Za treće mjesto par Nemec Prstec nise uspio do medalje koja je na kraju pripala Zalaru i Armušu.
 
PS: U ekipnom djelu ekipa VIP-a na čelu s kapetanom Alenom Šimunovićem obranila je naslov i čeka sljedeću priliku.
 
Iduće je veliko finale državne lige, o tome još malo više uskoro (također popis igrača koji su ostvarili mogućnost nastupa na istom finalu)
 
Hvala vam svima na sudjelovanju.
Stjepan
FooS&Fun

 

POJEDINAČNO:

 

PAROVI

 

EKIPNO:

1 VIP: Miro Radić, Alen Šimunović, Željko Rozić, Igor Vojvodić

2 ŠIBENSKI: Stjepan Mijić, Toni Katalinić, Božena Marijanović, Neven Kosovec

3 SH: Ante Prstec, Krešimir Nemec, Marko Vrkić, Tin Kujundžić

4 KSI: Mislav Maračić, Igor Zenzerović, Saša Kutlača, Luka