Rezultati Finala Državne Lige 2015/16

Rezultati Finala Državne Lige 2015/16

Imamo nove prvake! Igor Armuš i Ivan Zalar u parovima te Antonio Novački pojedinačno naši su novi državni prvaci! Čestitamo svim finalistima na vrhunskoj sezoni!

Ove subote, 16.04.2016 u popularnom "Istarskom klubu" u organiziaciji Saveza stolnog nogometa Hrvatske odigrano je Finale Državne Lige sezone 2015/2016. Najboljih 11 parova i 16 igrača pomjerilo je snage na Garlando stolu te odigralo najvažniji turnir sezone.

Satnica je počela predstavljanjem najnovijih izmjena međunarodnih pravila, Sudačka komisija u sastavu Lang-Kosovec odradila je odličan posao objasnivši svima promjene teoretski i u pokaznim vježbama ali i suđenjem cijelog finala na jednoj zavidnoj razini!

Dodatno, naš multimedijalni tim Armuš-Lang pobrinuo se za snimanje nekoliko sati materijala koji ćemo nakon obrade postaviti u video galeriju.

 

Turnir je bio pun iznenađenja ali i konačnih potvrda pravog treninga!

U disciplini "pojedinačno" krenulo je izrazito energično; neki favoriti pali su protiv mladih nadobudnih snaga te je kroz grupni dio u četvrfinale prošlo najboljih 8. Igrači su na kraju zauzeli sljedeće pozicije:

1. Antonio Novački

2. Ivan Zalar

3. Neven Kosovec

4. Juro Gagulić

5.-8. Miro Radić, Marko Kelava, Krešimir Nemec, Christian Lang

 

U disciplini parova kroz grupni dio prošlo je dalje 8 najboljih parova u sistem duple eliminacije. Sistem na finalu je uvijek postavljen za nešto više igre i duže mečeve naspram ostalih turnira. Turnir je završio sljedećim poretkom:

1. Ivan Zalar i Igor Armuš

2. Christian Lang i Antonio Novački

3. Miro Radić i Luka Vještica

4. Matija Pažulinec i Marko Kelava

5. Stjepan Mijić i Neven Kosovec / Krešimir Nemec i Ante Prstec

7. Božena Marijanović i Juro Gagulić / Mislav Maračić i Marko Vrkić

 

Naši novi prvaci: Igor Armuš, Ivan Zalar i Antonio Novački ovim su titulama osvojili pravo nastupa na Svjetskom Kupu Međunarodne Federacije kako bi predstavljali Hrvatsku u konkurenciji prvaka država članica ITSF-a.