Rezultati Sava Kupa 2017

Rezultati Sava Kupa 2017

Sava Kup uspješno je započeo drugi krug po regiji! Vrhunac sezone opravdao je sva očekivanja i nastavio međunarodnu suradnju fabi igre. Na 4.om po redu Sava Kupu najveći su trag ostavili igrači iz Slovenije, a posebno treba istaknuti što smo ove godine dobili novog kralja ali i kraljicu!...

Na 9 stolova i kroz i skoro 16 sati igre odigrali pritisnuli smo gas i odigrali čak 6 različitih disciplina. Skoro 80 igrača iz svih djelova Hrvatske (Zagreb, Istra, Čakovec, Koprivnica, Jaska, Ivanić), Slovenije i Srbije stiglo je na ovaj turnir i opasno zaoštrilo situacije na svim frontovima i ligama za koji je ovaj turnir nosio bodove.

Hvala 8 Ball klubu na super atmosferi i lokaciji, Pineru na našim četveronožnim terenima, ekipi Fabi Pinero Lige koja je organizaciju odradila savršeno, a naravno i svakom igraču koji je zavrtio šipke ove subote. Štafetu smo predali Sloveniji i vjerujem da ćemo već nakon par dana odmora opet s nestrpljenjem čekati novi spektakl.

Turnir je počeo natjecanjem pojedinaca, a već pomalo legenda regije Simon Zorman odnio je zlato u finalu ispred nove nade Leona Kogelnika. Za broncu je Antonio Novački skupio malo više koncentracije te pobjedio Tadeja Breznika.

Nakon pojedinačnog djela krenuli smo u kraljevsku disciplinu-parove. Kvalifikacije su bile žestoke pa smo zasluženo uzeli malo odmora i priredili "Sava Nations", natjecanje reprezentacija. Srbija je kaskala u kombiniranom sastavu no srce su ostavili na terenu i praktički odlučili pobjednika. Nakon 3:3 u međusobnom ogledu Slovenije i Hrvatske krenuli smo u zbrajanje svakog gola gdje je računica pokazala da su Srbi ipak malo oštriji i čvršći bili prema igračima iz Hrvatske i na taj način u ovom troboju trebalo je, makar za samo 3 gola priznati reprezentaciji Slovenije i njihovom izborniku Dejanu Kocjenčiču da se pehar nakon 2014 opet vraća Deželu!

Emocije se nisu stigle slegnuti a trebalo je stisnuti zube i nastaviti parove. Poneseni pobjedom Reprezentacije igrači iz Slovenije našli su malo više snage i u završnici turnira prisvojili sva odličja! Aktualni pobjednici Slovenske Lige Kalčeto, Dejan Kocjančič i Jana Rožac, postali su novi kralj i kraljica Sava Kupa ispred senzacije turnira: Tomaža Čohe i Jani Ketea koji su skinuli mnoge skalpove na svom pohodu kroz eliminaciju i to nakon što su se jedva provukli kroz kvalifikacije. Čestitke!. Za treće mjesto Kevin Ukota i Rok Slokar bili su bolji od Davida Potrbina i Tadeja Breznika. Svi igrači koji se nisu kvalificirali međusobno su odmjerili snage u amaterskom dijelu gdje u vrhunskom meču Tihomir Kovačić i Miro Radić bili bolji od para Neven Kosovec i Igor Zenzerović

Odigrali smo i pojedinačno natjecanje seniora gdje je Siniša Jovanov završio ispred Mire Radića i Marijana Rusana.

Ono što nas je najviše veselilo ovaj vikend bio je i super odaziv igračica gdje je u pojedinačnoj konkurenciji Tamara Kotnik pobjedila Boženu Marijanović u finalu dok je treće mjesto zauzela Marina Horvat u utakmici protiv Lee Strnad. U ženskim parovima pobjedila je veza Srbija-Slovenija: Tijana Đorđević i Tamara Kotnik. Srebro je pripalo Lei Strnad i Boženi Marijanović a bronca Sanji Lang i Marini Horvat.

Fabi liga debelo je prebacila 100 različitih igrača i time ponovo utvrdila da Fabi ima posebno mjesto u srcima igrača u regiji.

Jedva čekamo slike i nove turnire..

 

Rezultati:

PAROVI:

 1. Dejan Kocjančić (SLO) i Jana Rožac (SLO)
 2. Jani Kete (SLO) i Tomaž Čoha (SLO)
 3. Rok Slokar (SLO) i Kevin Ukota (SLO)
 4. David Potrbin (SLO) i Tadej Breznik (SLO)

       5.-8.

 

 

POJEDINAČNO:

 1. Simon Zorman (SLO)
 2. Leon Kogelnik (SLO)
 3. Antonio Novački (CRO)
 4. Tadej Breznik (SLO)
 5. - 8.

 

 

CURE POJEDINAČNO:

 1. Tamara Kotnik (SLO)
 2. Božena Marijanović (CRO)
 3. Marina Horvat (CRO)

CURE PAROVI:

 1. Tijana Đorđević (SRB) i Tamara Kotnik (SLO)
 2. Lea Strnad (CRO) i Božena Marijanović (CRO)
 3. Sanja Lang (CRO i Marina Horvat (CRO)

SENIORI POJEDINAČNO:

 1. Siniša Jovanov (CRO)
 2. Miro Radić (CRO)
 3. Marijan Rusan (CRO)

 

SAVA NATIONS:

 1. SLOVENIJA: 9 (+28); (Izbornik: Dejan Kocjančič)
 2. HRVATSKA 9 (+25); (Izbornik: Krešimir Nemec)
 3. SRBIJA: 0; (Izbornik: Miloš Đorđević)