Rezultati 3. Sava Kupa u Pančevu

Rezultati 3. Sava Kupa u Pančevu

Proteklog vikenda u Pančevu je održan treći Sava kup, međunarodni turnir u stolnom nogometu koji je nastao zajedničkim radom Zveze namiznega nogometa Slovenije, Hrvatskog stolnonogometnog saveza i Federacije stonog fudbala Srbije. Zamišljen kao godišnji susret najboljih igrača u regiji na Fa.Bi. stolovima i ove godine je prerastao regionalne okvire zahvaljujući gostima iz Rusije, kao i prošle godine kada su u Kopru sudjelovali igrači iz Italije.

Na 8 Fa.Bi. stolova, vještine i znanje je pokazalo ukupno više od 70 igrača. Subotnje prijepodne je bilo rezervirano za pojedinačnu disciplinu koja se prvi put igra na Sava kupu. U konkurenciji 54 igrača, povratnik na srpska, pa i međunarodna natjecanja Srđan Martonoški – Lune iz Sombora, pokazao je da trogodišnja pauza nije ostavila traga na njegovom znanju. U uzbudljivom finalu prvo mjesto je osvojio protiv Sebastijana Božića iz Rijeke. Treće mjesto je pripalo Đaniju Glaviniću, koji je savladao najmlađeg učesnika turnira Mirka Trninića iz Žablja.

Popodne je počelo takmičenjem parova, omiljenom disciplinom zaljubljenika u ovu igru. 33 ekipe se borilo za titulu najboljeg para na Balkanu, a čast da se tako nazivaju do sljedeće godine i turnira u Hrvatskoj, osvojili su Mirko Isakovski i Mića Trninić iz Žablja, pobjedivši Antonija Novačkog iz Hrvatske i Andreja Rižnera iz Slovenije rezultatom 3:2 u setovima. Treće mesto je pripalo slovenskom paru Kevin Ukota - Igor Pavletič, dok su četvrti bili Đani Glavinić i Ivan Rusan iz Hrvatske.


Poslastica dana gledateljima na prepunim tribinama koje su montirane za ovu priliku po prvi put na nekom turniru u Srbiji, servirana je u vidu reprezentativnih mečeva Hrvatske, Slovenije i Srbije. Upravo taj redoslijed je bio i na kraju borbe - trofej od prethodne godine je obranila reprezentacija Hrvatske na čelu s novim izbornikom Krešimirom Nemecom.


Izbornik Krešo Nemec je, presretan što je klasa potvrđena i poslije promjene na kormilu selekcije Hrvatske, nazdravio sa ekipom iz pobjedničkog pehara i izrazio zadovoljstvo učinkom svojih izabranika.

Zavjesa na ovogodišnje izdanje Sava kupa spuštena je uz muziku uživo koja je potrajala duboko u noć, te uz želju da se prijatelji sretnu i sljedeće godine u dobrom raspoloženju.

 

Rezultati:

PAROVI:

1. Mirko Isakovski(SRB) i Mića Trninić(SRB)

2. Antonio novački (CRO) i Andrej Rižner(SLO)

3. Kevin Ukota(SLO) i Igor Pavletič(SLO)

4. Ivan Rusan(CRO) i Đani Glavinić(CRO)

5.-8.:

Igor Krebelj(SLO) i Kevin Pucer(SLO)

Rok Slokar(SLO) i Matevž Jeras(SLO)

Marko Pernić(CRO) i Sebastijan Božić(CRO)

Mario Volarić(CRO) i Domagoj Škacan(CRO)

 

POJEDINAČNO:

1. Srđan Martonoški(SRB)

2. Sebastijan Božić(CRO)

3. Đani Glavinić(CRO)

4. Mirko Trninić(SRB)

5.-8.:

Antonio Novački(CRO)

Matija Pažulinec(CRO)

Mića Trninić(SRB)

Goran Stevković(SRB)

 

REPREZENTACIJE:

1. Hrvatska (7)

2. Slovenija (6)

3. Srbija (5)

 

Osvrt Izbornika Krešimira Nemeca