Statistika - Golovi Sezone ZG Lige 2016./2017.

Statistika - Golovi Sezone ZG Lige 2016./2017.
Treća sezona Zagrebačke Lige i službeno je iza nas!
 
Pobjednici Sezone 2016./2017. su KUNG FOOS, a imamo i najbolje strijelce općenito i iz obrane.
Natočite si čašicu omiljenog pića i udobno se smjestite – imamo dosta toga za proći.
 
Ekipa Gol-razlika Bodovi
1. Kung Foos (Splitski) 47 12
2. Paljke (SH) 37 12
3. Super Hrvoje (SH) 30 10
4. Foos United (Šibenski) -48 6
5. Foos Fighters (KSI) -66 5
 
Bacimo pogled na tablicu i krenimo s malo podbadanj... tj. analizom! :-)
10 golova! 10 golova je razlika između vječne slave osvajača i držanja za glavu kapetana Paljki – Ivana Rusana, jer tko je mogao znati da će se Liga odlučiti u prvom kolu za koje su Paljke nonšalantno poslali momčad oslabljenu za najjače igrače... i to baš na noge Kung Foosu na Roberto Sportu. Odlična završnica Sezone Paljki ipak nije bila dovoljna – unatoč kiksevima Kung Foosa. Naravno, šalimo se – Paljkama od srca čestitamo na odličnoj igri i rezultatima.
 
Na trećem mjestu u završnici Sezone došlo je do velikog preokreta - u zadnja dva kola SH je stisnuo gas i u prašini iza sebe ostavio prošlogodišnje prvake, Foos United. Velik rezultat Ante Prsteca u debitantskoj sezoni kao kapetana. Tko zna, da je bilo još malo sreće i 2 boda, ova Sezona je mogla završiti i u sasvim drugom poretku. Prošlogodišnji prvaci morat će se malo pribrati i predati krunu Grada Zagreba novim prvacima, a, dok to rade, neka malo razmisle tko im je provalio taktiku i kako najbolje mogu uzvratiti. No njihova sudbina kao momčadi kakvu smo vidjeli ove Sezone je neizvjesna jer smo dobili neslužbene informacije o transferu nekih igrača.
I na kraju Foos Fightersi, ekipa s najviše srca, jer nekoliko su partija odigrali samo u formacijama Rookie-Semi. Nek je 5 bodova ovaj put – bit će toliko više sljedeće Sezone. Čestitke i njima!
 
A sad na najzanimljiviji dio - onaj dio zbog kojeg smo pratili svaki gol Lige!
Prisjetimo se ponovno najava i ankete prije početka Sezone, kako bismo se mogli iznenaditi vlastitim sposobnostima predviđanja ili nasmijati totalno krivoj procijeni.
 
Glasovi za ukupan broj golova:
Antonio Novački (73%) Ivan Zalar (34%) Igor Zenzerović (27%) Krešimir Nemec (23%) Luka Vještica(19%)
Glasovi za golove iz obrane:
Christian Lang (53%) Ivor Marinković (50%) Ante Prstec (35%) Neven Kosovec (30%) Đani Glavinić (30%)
 
NAPAD:
Od prve utakmice pratili smo borbu Nemec/Novački – vrhunskih napadača i glavnih zvijezda svojih momčadi. Dečki i njihova igra su na mjestu, a mi ćemo pohvaliti i kapetane što su takav alat iskoristili na najbolji mogući način. Obojica se mogu pohvaliti troznamenkastim brojem golova, a, iako je Novački sa 145 golova prvi iz napada, Nemec je svojih 136 zabio uz „za dlaku“ bolju efikasnost. Obojica preko 6 golova po setu, zaista izvrsno postignuće. A broncu iz napada dobiva Ivan Zalar! Naš bivši prvak je klasa, tu nema rasprave, i s preko 5 golova po setu dobro se držao u utrci, no uz manji broj nastupa to je ostalo dovoljno samo za treće mjesto. To su na neki način i očekivani strijelci, ali bismo mi spomenuli i još par imena - Glavinić, Kosovec i Gagulić podizali su brojke svojim ekipama i količinom i efikasnošću, a tu se ugurao i Tin Kujundžić s preko 60 golova, čime je u ovoj kategoriji najuspješniji po ratingu.
 
OBRANA:
Među prva tri mjesta – 3 dupla rookiea! To je pravi fokus i pravi način kako se pomaže ekipi. Božena Marijanović je nadahnutim nastupom u zadnjem kolu isplivala na vrh te osvojila titulu Najboljeg strijelca iz obrane te zaslužila veliki naklon! Marku Vrkiću je titula izmakla za dlaku, šteta što nije mogao nastupiti na barem još jednoj utakmici. Uz Luku Brajkovića na postolju za broncu ugurala su se još dvojica „jačih po ratingu“ - Lang i Prstec. Iako su to dvojica na koje je većina polagala svoje nade, rookie ekipa ih je pomela. Naš zaključak je da smo u ovoj kategoriji zaista profulali prognoze.
A gdje su Kosovec, Glavinić i Marinković? Nevena još nalazimo na popisu, ali dvojici pro golmana nema ni traga. No zato se ponovo nalaze dvojica duplih rookiea: Kujundžić i Kasalo. Zaista zanimljiv popis imena na kraju Sezone, a posebno želimo spomenuti i Katalinića, koji je rekorder po broju zabijenih golova iz obrane u jednoj utakmici – čak 12!
 
UKUPNO: Sa preko 150 golova titula je jednostavno morala otići Novačkom, koji se i po broju golova i po ukupnoj efikasnosti pokazao najboljim. A što reći na našeg dvostrukog prvaka, osim da je to zaista bila njegova sezona. Čestitamo na tituli najboljeg strijelca, a opravdao je i povjerenje glasača. :-)
Srebro je pripalo nezaustavljivom Nemecu, a broncu je uzeo sveprisutni Kosovec; da postoji titula all-round igrača, pripala bi njemu.
U dva gola razlike poredala su se zatim dvojica duplih pro-ova i jedan dupli rookie: Glavinić/Zalar/Kujundžić. Ok, možda pro-ovi imaju bolju efikasnost, ali naći se u ovoj grupi definitivno je uspjeh vrijedan spomena!
Na sedmom mjestu našao se Zenzerović. Iako je mjesto prve violine u momčadi prepustio drugima i svoje nastupe prilagodio potrebama ekipe, to je napravio sa stilom - nismo direktno spomenuli, ali njega se moglo naći na svakom Top10 popisu dosad.
Posljednja tri mjesta naše golgeterske ljestvice zauzeli su redom Vještica, Gagulić i Maračić. Dečki su s razlogom na ovoj listi jer svaki od njih je imao blistave trenutke i svoju ekipu držao na dobrom putu.
 
Na kraju poredajmo i ekipe s obzirom na broj golova koji su ekipno zabili:
1. Kung Foos: 347 golova (79,5% iz napada, 18% iz obrane; 9 sretnih)
2. SH: 341 gol (74,1% iz napada, 22,7% iz obrane; 11 sretnih)
3. Foos Fighters 311 golova (71,7% iz napada, 27% iz obrane; 4 sretna)
4. Paljke: 297 golova (66,2% iz napada, 32,1% iz obrane; 5 sretnih)*
5. Foos United: 295 golova (70,5% iz napada, 27,2% iz obrane; 7 sretnih)*
 
(* Odigrali utakmicu manje zbog predaje)
 
Zagrebačka liga = 3. Sezona = 5 ekipa = 37 igrača = 1591 gol
 
Mi smo zadovoljni!!!
Komentari dobrodošli, jer ipak je to razlog zašto smo i vodili svu ovu evidenciju i statistiku :-)
U sljedećem nastavku vam donosimo pozadinu događaja ove Sezone i faktora koji su utjecali na rezultat te budućnost i moguće buduće sadržaje sljedeće Sezone. Štivo će biti dugačko i zanimljivo, a bit će i pokoje iznenađenje (oživjet ćemo jedan novinarski format još iz dana foruma), tako da već sada stavite hladiti najdraže piće i pošaljite ostatak obitelji na zasluženi odmor - to će biti trenutak samo za vas, dragi čitatelji.